Gulasz z kiszonej kapusty

Gulasz z kiszonej kapusty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięsa wieprzowego

    500 g
  • kapusty kiszonej

    700 g
  • papryka czerwona

    1 szt
  • cebule

    2 szt
  • pomidory w puszce

    1-2 szt
  • por

    1 szt
  • ziemniaków

    400 g
  • sól

  • pieprz

  • papryka słodka

  • papryka żółta

    1 szt
  • bulion warzywny

    1/4 litra
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w dużą kostkę,cebulę posiekać drobno i razem szybko podsmażyć.Przyprawić. Dodać pomidory (1 dużą puszkę lub 2 małe) oraz bulion.Razem gotować 1 godzinę. Papryki pokroić w paski,ziemniaki w kostkę,dodać do gulaszu. Gotować kolejne 30 minut.10-15 minut przed końcem dodać por pokrojony w półplasterki oraz kapustę. Podawać z pieczywem.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

lordka

26.04.2012 22:56
wygląda ok

lordka

26.04.2012 22:56
wygląda ok

Margo1

01.03.2012 10:12
bardzo fajny przepis

monisia1977

14.02.2012 07:58
dobre

edyta44

08.02.2012 17:50
smaczne

Małgorzata106

10.08.2011 12:15
rewelacja

Koper

05.08.2011 12:53
rewelacyjne :)

Wacław

28.07.2011 11:18
pycha,lubie potrawy z papryka czerwona !

gosia47-47

14.07.2011 08:13
ciekawe

pioge7

24.05.2011 08:27
wyśmienite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat