Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kaszą jaglaną prażoną
Na początek przygotowujemy mięso.Wołowe, jak i wieprzowe kroimy w niewielkie kosteczki. Rozgrzewamy olej na patelni i przysmażamy mięso na złocisty kolor. Następnie dodajemy do mięsa poszatkowaną cebulę i przyprawę do gulaszu. Gdy cebula zacznie się rumienić zalewamy mięso szklanką wody i gotujemy na wolnym ogniu aż mięso zmięknie.
Następnie przygotowujemy paprykę, suszone pomidory, kurki, szynkę i seler naciowy.Wszystko kroimy w kosteczkę. Na osobnej patelni rozgrzewamy troszkę oleju lub masełka i wrzucamy w następującej kolejności: szynka z papryką i selerem naciowym, po chwili suszone pomidory i kurki, a na końcu dodajemy czosnek i doprawiamy wędzoną papryką i pieprzem. Całość smażymy.
Gdy mięso będzie gotowe przygotowany farsz z pomidorów szynki kurek papryki i pomidorów dodajemy do mięsa i razem gotujemy kilka minut. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i śmietanę.
W garnku gotujemy kaszę. Gdy kasza będzie gotowa przekładamy ją do gulaszu i jeszcze gotujemy chwilkę.
Całość na talerzach możemy przyozdobić kiełkami z słonecznika, pomidorków koktajlowych i startego żółtego sera.