Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z kaszą gryczaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Marynata w płynie klasyczna Prymat 1 paczka
kostka grzybowa 1 sztuka
papryka żółta 1/2 sztuki
szynka wieprzowa 1/2 kg
cebula 1 sztuka
bukiet smaku
pieprz
olej do smażenia
śmietana
mąka ziemniaczana
woda
kasza gryczana 2 woreczki
papryka zielona 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kaszą gryczaną

Kroki postępowania

1
Szynkę wieprzową kroimy na kostki i przyprawiamy płynną marynatą. Odstawiamy do lodówki na minimum godzinę.
Krok 1 - Gulasz z kaszą gryczaną foto
2
W tym czasie cebulę kroimy w półkrążki, a papryki w kostkę. Po godzinie przyprawione mięso smażymy na oleju. Gdy mięso będzie podsmażone, dodajemy cebulę i papryki. Dusimy około 20 minut.
Krok 2 - Gulasz z kaszą gryczaną foto
3
Następnie mięso podlewamy wrzącą wodą. Dodajemy kostkę grzybową. Dusimy około 45 minut. W międzyczasie przyprawiamy Bukietem Smaku, słodką papryką i pieprzem. Po 45 minutach sos zaciągamy śmietaną z dodatkiem mąki ziemniaczanej i wody. Chwilkę gotujemy.
Krok 3 - Gulasz z kaszą gryczaną foto
4
Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie 20 minut. Następnie odsączamy i wykładamy na talerz. Oblewamy gulaszem.
Krok 4 - Gulasz z kaszą gryczaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Botwinka 10.11.2012 18:54
smaczny
halina17 08.11.2012 13:58
Dobry gulasz , lubię taki.
Barbara/zuza22_85 08.11.2012 13:35
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak