Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z kaszą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec wieprzowy 70 dag
papryka czerwona 1 sztuka
mąka pszenna 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
cebula 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 4 kulki
pieprz cały 6-8 kulek
kasza jęczmienna 3 szklanki
koncentrat pomidorowy (mały)

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kaszą

Mięso pokroić w kostkę, posiekać cebulę i czosnek, usmażyć. Dodać paprykę, przyprawy i dusić przez 20 minut. Zalać wodą i jeszcze gotować. Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy, 2 łyżki mąki wymieszać z wodą i dodać do gulaszu. Ugotować kaszę według przepisu. Na kaszę wyłożyć gulasz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 04.11.2012 18:46
mniam
Marta1986 04.11.2012 17:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak