Gulasz z jarzynami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    180 dkg
  • cebula

    50 dkg
  • marchew

    25 dkg
  • seler

    30 dkg
  • pory

    10 dkg
  • tłuszcz

    10 dkg
  • pasta pomidorowa

    4 dkg
  • śmietana

    10 dkg
  • mąka

    2 dkg
  • pieprz

    0.1 dkg
  • papryka

    0.3 dkg
  • sól

    2 dkg
  • wywar warzywny

    15 dkg
  • pietruszka zielona

    3 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso opłukać, pokrajać w kostkę, oprószyć solą i smażyć. Mięso podlać wywarem i dusić. Marchew, seler i pory pokroić w kostkę. Jarzyny podsmażyć na tłuszczu, połączyć z mięsem i dusić. Do potrawy dodać pastę pomidorową, mąkę rozprowadzić z gotowaną potrawą, doprawić do smaku i zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
tomek18 25.09.2011 11:08
świetny
KasiaK90 09.09.2011 08:41
super
Juleczka20 27.04.2011 13:02
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat