Gulasz z jabłkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    ok60 dag
  • cebula

    2 szt
  • marchew

    1 szt
  • grzyby suszone

    ok 5 kapeluszy
  • pieczarki

    6-8 szt
  • jabłka

    1/2 szt
  • liście laurowe

    2 szt
  • sól

  • pieprz

    5-6 ziaren
  • olej

  • pieprz

    ziołowy
  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić na kawałki (chyba że mamy gulaszowe). Kawałki mięsa obtoczyć w mące i obsmażyć na oleju. Cebule drobno pokroić i lekko zrumienić, dodać do mięsa. Dodać też pokrojoną marchew i starte na tarce jabłko. Podlać wodą i dusić na wolnym ogniu. Dodać przyprawy.
Suszone grzyby umyć i dodać do gulaszu z pieczarkami pokrojonymi w plastry(pieczarki można poddusić na maśle).
Doprawić do smaku i dusić do miękkości.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Stenka 22.06.2017 20:40
ciekawa propozycja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat