gulasz z indyka w sosie słodko-kwaśnym

gulasz z indyka w sosie słodko-kwaśnym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól, pieprz, papryka

    do smaku
  • fix słodko-kwaśny

    1 op.
  • olej

    1 łyżka
  • skrobia kukurydziana

    3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotowy fix słodko-kwaśny i 3 łyżeczki skrobi kukurydzianej wymieszać w 200 ml zimnej wody. Indyka pokroić w drobną kostkę, doprawić solą, pieprzem i papryką, pozostawić na godzinę. Rozgrzać na patelni łyżkę oleju, dodać indyka, podsmażyć, podlać 100 ml wrzącej wody, dusić do miękkości, pod koniec duszenia dodać mieszankę fixu z wodą i gotować 5 minut. Podawać z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bernadetta2 29.04.2011 10:14
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat