Gulasz z cukinią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso gulaszowe

    40 dag
  • czosnek

    2 ząbki
  • cebula

    1 sztuka
  • sól

  • pieprz

  • słodka papryka

    1 łyżeczka
  • mąka

    1 łyżka
  • cukinia

    30 dag
  • przyprawa do gulaszu

    1 łyżeczka
  • papryka marynowana

    1 sztuka
  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem i mieloną papryką. Wymieszać z mąką i usmażyć na oleju. Dodać cebulę pokrojoną w piórka i drobno posiekany czosnek, chwilę smażyć razem z mięsem. Potem podlać wodą i dusić 20 minut. Następnie dodać cukinię obraną i pokrojoną w kostkę. Dusić do miękkości. Pod koniec dodać przyprawę do gulaszu. Podawać z dowolną kaszą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Konczi 28.08.2012 14:19
pycha !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat