Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wołowy z warzywami - pikantny

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina gulaszowa 1,5 kg
smalec 3 łyżki
cebula 1/2 Kg
pomidory Lima 1 kg
papryczka chili 3-4 szt.
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
papryka mielona pełna łyżka
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
papryka 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy z warzywami - pikantny

Mięso pokroić w niezbyt duże kawałki, oprószyć przyprawami i obsmażyć na smalcu.
Podlać wodą i dusić do miękkości mięsa.
Pokroić warzywa w duże kawałki i dodać do mięsa.
Dodać kucharka, wymieszać i dusić pod przykryciem do miękkości warzyw.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 03.10.2012 09:27
Jakość zdjęcia nienajlepsza, za co przepraszam, ale miałam pod ręką jedynie aparat w telefonie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak