Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GULASZ WOŁOWY Z PIECZARKAMI

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki podstawowe

wołowina 500 g, na gulasz
pieczarki 40 dag
cebula 2 średnie
marchewka 2 małe

Przyprawy i dodatki

masło łyżka
olej łyżka
sos sojowy 3 łyżki
grzyby suszone 2 szt. OPCJONALNIE
natka pietruszki garść
sól do smaku
tymianek szczypta
Liść laurowy suszony Prymat
mąka 2 łyżeczki + woda
ziele angielskie 3
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 3
bulion wołowy 600-700 ml, może być z kostki
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: GULASZ WOŁOWY Z PIECZARKAMI

Mięso kroję w większą kostkę, podsmażam na oleju z dodatkiem sosu sojowego.
Zalewam bulionem, dodaję liść laurowy, pieprz, ziele angielskie i grzybki suszone. Gotuję około 2 godziny.
Na maśle podsmażam posiekaną cebulę, pokrojone pieczarki i startą marchew (na tarce o dużych oczkach).
Warzywa dodaję do sosu, gotuję kolejne 30 minut.
Całość doprawiam do smaku, zagęszczam mąką rozmąconą z odrobiną zimnej wody. Mieszam i jeszcze przez chwilę zostawiam na małym ogniu.
Na koniec dodaję posiekaną natkę pietruszki, mieszam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 23.06.2017 11:27
jaki pyszny gulasz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak