Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wołowy z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wołowe 300 g
cebula 1 szt
mąka 2 łyżki
olej 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
ziele angielskie 4 ziarenka
pieczarki 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy z pieczarkami

Mięso pokroić w kostkę. Oprószyc mąką. Cebulę posiekać i zeszklić. Dodać mięso i podsmażyć na gorącym oleju. Przełożyć do rondelka i zalać 2 szklankami wody. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Gotować na wolnym ogniu aż mięso bedzie miękkie. Dodać pokrojone pieczarki i gotowac jeszcze 15 min. Podawać z ziemniakami lub kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

K&J 06.01.2013 22:16
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak