Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy z makaronem i grzybami
Na gorącym oleju podsmażamy mięso, wrzucamy posiekaną cebulę, smażymy do zeszklenia, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, ogórki pokrojone na plasterki. Chwilę razem podsmażamy, oprószamy solą i pieprzem, dodajemy mąkę, dokładnie obtaczamy mięso, po czym zalewamy wrzątkiem. Dodajemy mrożone grzyby.
Do całości dodajemy liście laurowe, passatę, lubczyk i paprykę. Dusimy do miękkości mięsa.
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Dokładnie odsączamy.
Sos z mięsem zestawiamy z palnika, dodajemy śmietanę, dokładnie łączymy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Makaron układamy na talerze, wlewamy sos z mięsem, posypujemy posiekaną natką pietruszki.