Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wołowy z kaparami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka cielęca 1 kg
cebula 1 sztuka
bulion 2 szklanki
musztarda 1 łyżka
kapary całe Smak kilka łyżek
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
przyprawa do potraw Kucharek 1/4 łyżeczki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy z kaparami

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w średniej wielkości kawałki, rozgrzać patelnię z niewielką ilością oleju i wrzucić mięso. Mięso obsmażyć. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, dodać do mięsa. Dusić aż cebula zmięknie, dodać przyprawy wraz z musztardą. Wlać bulion i dodać kapary. Dusić do zmięknienia mięsa i wytworzenia własnego sosu. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 07.01.2017 19:00
smaczne danie podano
jagoda5913 07.01.2017 00:38
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak