Mięso umyć,pokroić w grubszą kostkę.Na patelni rozgrzać olej,wrzucić mięso i smażyć na dużym ogniu,aż zacznie się rumienić.Cebulę obrać,pokroić w kostkę,dodać do mięsa.Chwilę podsmażyć,wlać szklankę wody,dodać ziele angielskie,liść laurowy,obrany i posiekany czosnek i słodką paprykę.Przykryć i dusić na wolnym ogniu 1,5-2 godziny.Podczas duszenia należy uzupełniać płyn,który nam będzie odparowywał.Kiedy mięso będzie już miękkie,doprawić do smaku solą,pieprzem i sosem sojowym.Oprószyć po wierzchu mąką i dokładnie wymieszać aby nie było grudek.Przygotować polentę:kaszę gryczaną ugotować w lekko osolonej wodzie.Mąkę kukurydzianą zmieszać razem z gryczaną.Do garnka wlać ok.1 litra wody,posolić,dodać łyżkę oliwy,doprowadzić do wrzenia.Do gotującej się wody powoli wsypywać wymieszane mąki i energicznie mieszać trzepaczką aby nie było grudek.Do przygotowanej polenty dodać ugotowaną wcześniej kaszę gryczaną.Wymieszać.Aby danie ładnie się prezentowało,polentę włożyć do nasmarowanej olejem foremki do pieczenia babki,odczekać ok.10 minut i wyłożyć na duży talerz.Gorący gulasz włożyć do środka polenty,udekorować natką pietruszki.