Gulasz wołowy

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
5+

Pomysł na błyskawiczny gulasz wołowy, który wykorzystuje ugotowane wcześniej wraz z rosołem mięso wołowe. Smaczny, sycący i prosty obiad dla całej rodziny. 

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pręga wołowa ugotowana

    1/2 kilograma
  • Musztarda miodowa Prymat

    1 łyżka
  • boczek wędzony pokrojony w kostkę

    100 gramów
  • cebula pokrojona w piórka

    1 sztuka
  • czosnek (pokrojony w plastry)

    2 ząbki
  • pieczarki (pokrojone w plastry)

    4 sztuki
  • szczypiorek posiekany

    1 pęczek
  • Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat

    2 łyżki
  • sos pieczeniowy ciemny Kucharek

    1 opakowanie
  • rosół

    1 szklanka
  • olej rzepakowy

    2 łyżki
  • sól morska Prymat w młynku

    do smaku
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. W rondlu na oleju smażymy boczek

2. Następnie dodajemy cebulę, czosnek, pieczarki i podsmażamy krótko.

3. Po chwili zalewamy rozpuszczonym w zimnym rosole ciemnym sosem pieczeniowym.

4. Mięso kroimy na kawałki, smarujemy musztardą i oprószamy przyprawą do gulaszu.

5. Tak przygotowane mięso wkładamy do sosu i dusimy kilka minut . 

6. Przed podaniem posypujemy szczypiorem. 

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat