Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowo-grzybowy.
Następnego dnia wołowinę myję,osuszam papierowym recznikiem,kroję w kostkę i podsmażam na oleju.
Grzyby kroję na mniejsze kawałki,a cebulę po obraniu kroję w kostkę.
Wołowinę,przekładam do szybkowaru,dodaję grzyby,cebulę,wlewam wywar z moczenia grzybów,nakładam pokrywę i od momentu zagotowania gotuję potrawę na minimalnym gazie przez około pół godziny.Po otwarciu garnka dodaję mielone suszone grzyby,doprawiam gulasz do smaku solą i pieprzem i gotuję 5 minut.Żeby zagęścić sos mąkę mieszam z wodę,wlewam do gulaszu i ponownie zagotowuję.
Jeżeli gulasz gotujemy w rondlu,długość przygotowania potrawy jest dłuższa,czyli dusimy mięso do momentu,az będzie miękkie.