Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z warzywami i grzybami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 700 g
pietruszka 2 szt
marchewka 3 szt
por 1 szt
czosnek 1 ząbek
boczek 150 g
sól do smaku
pieprz młotkowy do smaku
suszona borówka 1 łyżka
śmietana kremowa 30% 4 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Bulion grzybowy 1 kostka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
grzyby suszone 30 g
natka pietruszki 2 łyżki
wino czerwone 4 łyżki
tymianek 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z warzywami i grzybami

Mięso wieprzowe(np.karkówki)umyć,osuszyć i pokroić w małą
kostkę.Pietruszkę,marchewkę obrać i pokroić w kostkę.Por oczyścić
pokroić w krążki. Czosnek posiekać.Boczek pokroić w kostkę wytopić.
Dodać mięso,obsmażyć, Wrzucić warzywa i dusić 4 minuty. Dodać
wino,kostkę bulionową rozpuszczoną w 600 ml. gorącej wody i
przyprawy. Wszystko dusić pod przykryciem około 60 minut. Grzyby
wcześniej namoczone,odcedzić i dodać do mięsa po 30 minutach gotowania.
Wraz grzybami dodać suszoną borówkę,wymieszać.Na 5 minut przed końcem
gotowania dodać śmietankę, natkę pietruszki i doprawić do smaku solą
i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 19.01.2014 12:55
wspaniały ))
JOANNA16 15.06.2013 15:09
mniam, pycha
cukiereczek 17.03.2013 08:23
aromatyczny gulasz Polecam
aisoglam 13.11.2012 12:39
Pysznie wygląda :)
ZEWA 06.11.2012 08:26
jak zawsze smaczne danie
Kasnaj 31.10.2012 15:13
pycha
EWI 31.10.2012 09:48
mniam
Cukiereczek13 31.10.2012 09:06
wspaniale wygląda ;)
Joanna46 31.10.2012 08:30
Dobry na jesienne obiady.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak