Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z warzywami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka 1/2 kg
marchewki 3 szt
papryka czerwona 2 szt
papryka żółta 1 szt
cebula 1 szt
pieczarki 1/2 kg
cukinia 1 szt
seler 1/2 szt
por 1 szt
pomidory krojone z puszki 1 puszka
wino czerwone wytrawne 100 ml
papryczka ostra 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat
sól
pieprz
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 szt
bazylia
oregano
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z warzywami

Kroki postępowania

1
Warzywa płuczemy i dokładnie oczyszczamy. Osuszamy. Wszystko kroimy w grubą kostkę.
Krok 1 - Gulasz wieprzowy z warzywami foto
2
Mięso płuczemy i osuszamy przy pomocy ręcznika papierowego. Kroimy w średniej grubości kostkę. Oprószamy solą i kolorowym pieprzem. Mięso smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu. Przekładamy do rondla.
Krok 2 - Gulasz wieprzowy z warzywami foto
3
Na tym samym tłuszczu co mięso smażymy posiekaną cebulę. Dodajemy do mięsa wraz z 1 łyż papryki słodkiej. Chwilę smażymy. Następnie dodajemy marchewkę, seler i pieczarki. Całość chwilę smażymy. Następnie dodajemy pozostałe warzywa i przyprawy. Dusimy do miękkości.
Smacznego!
Krok 3 - Gulasz wieprzowy z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 03.11.2015 11:42
dziękuje ślicznie
mimi 01.11.2015 20:16
smaczne danie
Damiano
Damiano 01.11.2015 20:05
pyszny gulasz
Wacław 01.11.2015 19:15
pyszne i syte danie :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak