Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z pieczarkami podany z kasza jeczmienna peczak

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 0,60dag
ogórek kiszony 2duze
papryka czerwona 1duza
kostka mięsna 1
cebula 1duza
sól do smaku
czosnek 2zabki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z pieczarkami podany z kasza jeczmienna peczak

Miesko myjemy, kroimy w kostke. Rozgrzewamy olej i podsmazamy miesko. Gdy miesko lekko sie podsmazy zalewamy je woda dodajac ziele angielskie i lisc laurowy. Jesli ktos lubi moze dac kostke miesna. Dusimy az miesko bedzie miekkie. Pod koniec duszenia wrzucamy wycisniety czosnek, pokrojona w kostke cebule(mozna cebule wczesniej podsmazyc z sola),papryke i ogorka kiszonego chwile dusimy az warzywa zmiekna. Umyte pieczarki kroimy w cienkie plasterki i podsmazamy na osobnej patelni az puszcza wode. Dodajemy pieczarki do naszego gulaszu oraz przyprawe do gulaszu.Dusimy przez chwilke aby wszystkie skladniki sie dobrze wymieszaly.Mozna zagescic to maka i zostawic gulasz w sosie wlasnym lub poprostu zrobic sos pieczeniowy ciemny z torebki i dodac do gulaszu. Podajemy z kasza jeczmienna peczak. Jak ktos lubi ser zolty, mozna to wszystko posypac na talerzu startym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 17.12.2013 20:39
kostka mięsna zupełnie nie potrzebna - jest tyle składników że gulasz będzie smaczny bez niej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak