Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz wieprzowy z papryką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 300 g
czosnek 3 ząbki
gulaszowe wieprzowe 1000 g
smalec 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 3 łyżki
bulion wieprzowy 1 litr
papryka czerwona 2 szt.
papryka żółta 2 szt.
sól szczypta
pieprz szczypta
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz wieprzowy z papryką

Umyj mięso i pokrój w kostkę. Usmaż kawałki na smalcu przez kilka minut. Następnie przerzucić je do garnka. Obierz cebulę i czosnek.Cebulę pokrój w pierścienie, a czosnek przeciśnij do mięsa. Rozgrzej oliwę na patelni i zeszklij na niej cebulę. Gdy będzie gotowa dodaj do garnka z mięsem i czosnkiem. Następnie wlej bulion i wstaw garnek na mały ogień. Dopraw solą, pieprzem i słodką papryką. Duś wszystko pod przykryciem przez ok. 1,5 godziny. W międzyczasie umyj papryki i pokrój w paski usuwając nasiona. Na pół godziny przed końcem duszenia wrzuć papryki do gulaszu i zamieszaj. Gotowe:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidka19880 22.02.2014 15:24
super przepis..uwielbiam gulasze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak