Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z fasolką szparagową i pomidorami malinowymi

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 60 dag
pomidory malinowe 4 sztuki
zielona fasolka szparagowa 30 dag
cebula cukrowa 1 duża
marchew 2 średnie
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 1 łyżka
skrobia ziemniaczana 1 łyżka
sól
Pieprz czarny Prymat w młynku

Porada

Pyszny, łatwy w przygotowaniu gulasz z delikatnej szynki wieprzowej i sezonowych warzyw to sycąca i zdrowa propozycja na obiad. Gulasz świetnie smakuje podany z kaszą, ryżem, ziemniakami czy makaronem.

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z fasolką szparagową i pomidorami malinowymi

1. Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w sporą kostkę. Obficie doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, smażymy na rozgrzanym oleju przez 5 minut aby z każdej strony się przyrumieniło. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, smażymy na rumiano. Zalewamy wodą tak, aby przykryła mięso i cebulę, dusimy 20 minut.
Po tym czasie dodajemy sparzone we wrzątku, obrane ze skórki, pokrojone w kostkę pomidory, pokrojoną w półplasterki marchew, oraz obraną z końcówek i przekrojoną na pół fasolkę. Dusimy 15 minut.
Dodajemy papryki, mieszamy dokładnie, dusimy do miękkości warzyw i mięsa jeszcze około 5-10 minut.

2. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem według uznania. Łyżkę skrobi rozrabiamy z odrobiną wody i stopniowo, ciągle mieszając wlewamy do garnka, ciągle mieszając jego zawartość.
Zagotowujemy, gotujemy jeszcze 1-2 minuty i podajemy. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 25.08.2017 14:21
uwielbiam takie obiady, smaczne!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak