Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z bukietem warzyw

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 0,5 kg (bez kości)
marchew 2 sztuki
cebula czerwona 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
koncentrat pomidorowy 3 łyżeczki
papryka czerwona 1 sztuka
natka pietruszki 1 pęczek
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1 płaska łyżeczka
cukier 1/2 łyżeczki
przyprawa do potraw Kucharek 1,5 łyżeczki
pieprz do smaku
olej do smażenia
skrobia ziemniaczana 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z bukietem warzyw

Kroki postępowania

1
1. Mięso, cebulę i paprykę kroimy w kostkę.
Krok 1 - Gulasz wieprzowy z bukietem warzyw foto
2
2. Cebulę i paprykę podsmażamy na rozgrzanym oleju przez 5 minut od czasu do czasu mieszając. Wrzucamy mięso, posypujemy pieprzem i obsmażamy na rumiano.
Krok 2 - Gulasz wieprzowy z bukietem warzyw foto
3
3. Dodajemy marchew pokrojoną w plasterki, chwilę przesmażamy, zalewamy wodą. Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu przez 20 minut.
Krok 3 - Gulasz wieprzowy z bukietem warzyw foto
4
4. Po tym czasie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, koncentrat, przyprawę uniwersalną, słodką i ostrą paprykę. Mieszamy, dusimy 5 minut. Dodajemy posiekaną natkę, jeszcze chwilę gotujemy. Skrobię mieszamy z odrobiną wody i mieszając gulasz stopniowo wlewamy. Zagotowujemy. Gulasz podajemy z kaszą lub makaronem. Smacznego!
Krok 4 - Gulasz wieprzowy z bukietem warzyw foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 12.11.2015 23:34
pyszny obiadek!
Wafelek2601 12.11.2015 19:46
Lubię taki obiad
mileneczka5 12.11.2015 18:58
bardzo smacznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak