Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy po mojemu

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 500-600 gram
cebula 1-2 sztuki
przyprawa do potraw Kucharek 2 łyżeczki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1-2 szczypty
Papryka ostra mielona Prymat 1-2 szczypty
woda 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy po mojemu

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać i pokroić na drobno.
Krok 1 - Gulasz wieprzowy po mojemu foto
2
Karkówkę opłukać , osuszyć i pokroić na kwadraty.
Krok 2 - Gulasz wieprzowy po mojemu foto
3
Cebulę zeszklić. Do zeszklonej cebulki dodać pokrojona uprzednio karkówkę.
Krok 3 - Gulasz wieprzowy po mojemu foto
4
Wlać wodę i dusić ok 1,5 godziny na wolnym ogniu pod przykryciem. Co jakiś czas dolewać wody.Doprawić przyprawami.
Krok 4 - Gulasz wieprzowy po mojemu foto
5
Do miękkiego mięsa dodać 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego. Dobrze rozprowadzić .Zagotować.Sos samoczynnie zgęstnieje.
Krok 5 - Gulasz wieprzowy po mojemu foto
6
Smacznego.
Krok 6 - Gulasz wieprzowy po mojemu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 23.11.2014 22:22
jak dla mnie super
Natalija 06.10.2014 14:49
smaczne danie :)
w mojej kuchni 06.10.2014 11:29
dobry do kaszy pęczka jak dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak