Gulasz wieprzowy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    400 g
  • boczek

    250 g
  • przyprawa do gulaszu

    0 0
  • olej

    2 łyżki
  • wieprzowina

    500 g
  • owoc jałowca

    4 szt.
  • natka pietruszki

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczone pieczarki poroić w paski, Piokroić boczek w kostkę i wytopić.dodać pieczarki podsmażyć, wyłożyć. Podsmażyć mięso, dodoać 500 ml ciepłej wody, zagotuj, dodaj przyprawy i fix, wymieszać, dusić na wolnym ogniu około godz. Do gotowej potrawy dodaj pieczarki i wytopiony boczek, podgrzej. Posypać pietruszką. Podawać z kaszą lub ryżem

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rakow2 11.06.2011 13:33
sama robię często gulasz
Monika188 06.07.2010 21:51
fajne na obiadzik
Zośka1 02.07.2010 22:56
ciekawe jak łatwy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat