Gulasz wieprzowy

Gulasz wieprzowy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    400 g
  • boczek

    250 g
  • Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat

    0 0
  • olej

    2 łyżki
  • wieprzowina

    500 g
  • Owoc jałowca cały Prymat

    4 szt.
  • natka pietruszki

    2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Gulasz wieprzowy

Oczyszczone pieczarki poroić w paski, Piokroić boczek w kostkę i wytopić.dodać pieczarki podsmażyć, wyłożyć. Podsmażyć mięso, dodoać 500 ml ciepłej wody, zagotuj, dodaj przyprawy i fix, wymieszać, dusić na wolnym ogniu około godz. Do gotowej potrawy dodaj pieczarki i wytopiony boczek, podgrzej. Posypać pietruszką. Podawać z kaszą lub ryżem

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

rakow2
rakow2 11.06.2011 13:33
sama robię często gulasz
Monika188 06.07.2010 21:51
fajne na obiadzik
Zośka1 02.07.2010 22:56
ciekawe jak łatwy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat