Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz wieprzowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 500 g
cebula 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
olej rzepakowy 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka

Porada

Możemy podawać z ulubioną kaszą.

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz wieprzowy

Szynkę myjemy. Osuszamy. Kroimy w plastry. Obsmażamy z obu stron na rozgrzanym oleju. Następnie dodajemy cebulę pokrojoną w piórka. Zalewamy wszystko około 3 szklankami wody. Dodajemy przyprawy. Dusimy do miękkości mięsa - około 30 minut. W razie konieczności uzupełniamy wodę. Na koniec zagęszczamy sos. Mąkę mieszamy z 3 łyżkami wody i 2 łyżkami wywaru z mięsa. Mieszamy i wlewamy do wywaru. Całość gotujemy na wolnym ogniu 1 minutę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 19.07.2016 14:04
pyszny obiadek!
smerfetka79 19.07.2016 00:10
bardzo lubię, tylko zdjęcie mogłoby być ciut bardziej wyraźne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak