Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gulaszowe wieprzowe 0,5 kg
olej 4 łyżki
cebula 1 sztuka
marchew 1 sztuka
sól do smaku
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 3 ziarnka
ziele angielskie 3 ziarnka
Liść laurowy suszony Prymat 1 liść
mąka pszenna do obtoczenia mięsa
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy

Myjemy i kroimy mięso w kostkę, mniejszą lub większą, jak kto woli
solimy je i obtaczamy w mące
Na rozgrzanej patelni lub odpowiednim rondlu rozgrzewamy olej i obsmażamy ze wszystkich stron mięso.
Pokrojoną w kostkę cebulę i startą marchewkę dodajemy wraz z papryką do mięsa i delikatnie to przysmażamy.
Po kilku chwilach mięso podlewamy gorącą wodą, wrzucamy przyprawy i nakrywamy patelnię/rondel i dusimy na małym ogniu do miękkości mięsa. W razie konieczności oczywiście podlewamy mięso wodą.
Pod koniec doprawiam do smaku jeżeli zachodzi taka konieczność.
Najlepiej smakuje z kaszą gryczaną i sałatką miodową z ogórków, polecam ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 11.01.2013 15:10
aż ślinka cieknie ! PYCHOTKA :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak