Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz wieprzowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1.5 łyżki
śmietana 2 łyżki
ziele angielskie do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
cebula 1 szt.
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
pieprz do smaku
papryka do smaku
olej do smażenia
wieprzowina 1 (łopatka)

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz wieprzowy

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy.Kroimy na kawałki.Przyprawiamy papryką i pieprzem.Oprószamy mąką .
Krok 1 - gulasz wieprzowy foto
2
Obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 2 - gulasz wieprzowy foto
3
Cebulę obieramy,myjemy i kroimy w plasterki i podsmażamy na tłuszczu tak aby się zrumieniła.Mięso przekładamy do garnka,zalewamy wrzącą wodą,dodajemy zrumienioną cebulkę,ziele angielskie,liść laurowy i dusimy razem w garnku po przykryciem na małyn ogniu..Mieszamy od czasu do czasu.Gdy mięso jest miękkie sos zagęszczamy mąką dobrze wymieszaną ze śmietaną.Przyprawiamy kucharkiem .Jeszcze przez chwilę gotujemy.
Krok 3 - gulasz wieprzowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 14.10.2012 10:07
mniam
TEtalicha 11.10.2012 20:22
i z takim gulaszem to dopiero obiadek
Małgorzata106 11.10.2012 15:13
super danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak