Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1/2 kg
cebula 1 szt
mąka pszenna 2-3 łyż
sól
Liść laurowy suszony Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy

Łopatkę kroimy w kostkę. Mięso solimy i oprószamy mąkę. Smażymy mięso na rozgrzanym tłuszczu. Następnie dodajemy do mięsa poszatkowaną cebulę i podlewamy całość wodą, tak aby woda lekko przykryła mięso. Dodajemy przyprawy i dusimy do miękkości.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 27.11.2013 11:51
mniam, często taki robię
Pani Domu 13.01.2013 09:17
świetny gulasz
Adam/ZUB3R 05.12.2012 15:21
smaczny
janek64 02.10.2012 14:54
Smakowitości :) Buzia w niebie ...
Betka 25.07.2012 11:42
na pewno rewelacyjnie smakuję!;)
Zdzisław 25.07.2012 09:28
lubię z kaszą pęczak takie gulasze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak