Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz w stylu azjatyckim

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 sztuka
bakłażan 1 sztuka
papryka konserwowa 1 opakowanie
cebula biała 1 sztuka
mięso wieprzowe 500 g
ananas świeży 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
pieprz do smaku
Czosnek suszony Prymat 3 łyżki
papryka zielona 3 sztuki
papryka żółta 3 sztuki
papryka czerwona 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz w stylu azjatyckim

2 patelnie i brytfanka ( zwykła do smażenia i jedna głęboka do przygotowania całego dania i duszenia)

Warzywa, owoce i mięso myjemy.
Ananasa obieramy i przekrawamy na pół. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Mięso kroimy w kosteczkę.
Obie patelnie rozgrzewamy, na każdą po 2 łyżki oliwy.
* Na tradycyjną patelnię wykładamy mięso, które wcześniej obtoczyliśmy w czosnku granulowanym. Smażymy, dodajemy cebulę i 1/2 ananasa pokrojonego w kostkę. Smażymy mieszając około 20 minut na średnim ogniu.
* Do rozgrzanej głębokiej patelni wrzucamy pokrojona w kostkę świeżą paprykę oraz tę konserwową, pokrojonego w kostkę bakłażana, pokrojoną w kostkę cukinię i ananasa. Całość zalewamy wodą octową z papryki. Doprawiamy pieprzem i dusimy pod przykryciem około 40 minut.
* Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni z opcja góra dół.
Do brytfanki przekładamy zawartość obu patelni. Dokładamy przecier i mieszamy. Otwartą brytfankę umieszczamy w piekarniku na 30-40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela_K 06.11.2013 20:13
lubię takie przepisy:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak