Gulasz w pysznym sosie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa (bez kości)

    1/2 kg
  • kurki

    15 dag
  • mąka

  • olej

  • Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę, oprószyć mąką, podsmażyć na oleju. Przełożyć do brytfanki. Grzyby pokroić, dodać pokrojoną w piórką cebulę, podsmażyć, dodać do mięsa. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu ok. godz.

SOS:
szkl. wody,
7 łyżek pikantnego keczupu,
łyżka koncentratu pomidorowego,
ząbek czosnku,
łyżeczka ostrej papryki,
szczypta soli.

Wszystko zagotować. Sosem zalać mięso. Zagotować. Podawać z kaszą lub ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 20.09.2013 23:10
bardzo smaczne danie
RenataZ-et 12.02.2013 23:08
Bardzo smaczne danie :)
Ewa/kalapurtka 10.08.2012 20:56
pycha
Agnieszka107 01.08.2012 16:12
Pomysł na pyszny obiad
ronald88 01.06.2012 19:52
pycha
dwa pokoje z kuchnią 01.06.2012 10:01
ale dobrze to wygląda!
Rafał10 01.06.2012 09:27
super pomysł wyprobuje z pewnością :) PYCHA!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat