Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz rybno-grzybowy Eli

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

małe marchewki 2 sztuki
sól do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
mąka pszenna 1 łyżka
słodka śmietana-według uznania
panga 50 dkg
podgrzybki 35 dkg
por (biała część) 1 sztuka
ryż 2 (w torebkach)

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz rybno-grzybowy Eli

Pozostałe składniki:

Marynata do ryby:
3 łyżki sosu sojowego jasnego
1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
3 łyżki soku z cytryny

Rozmrożoną rybę umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w kostkę(około 2x2 cm).Składniki marynaty wymieszać,połączyć z rybą i wstawić do lodówki na 2 godziny.Obrane marchewki pokroić w talarki(jeśli jest grubsza,w pół talarki)i ugotować.Rybę obsmażyć na gorącym oleju.Podgrzybki(rozmrożone i odsączone-wodę z pod grzybów zachować)przesmażyć na oleju,dodać pokrojonego w pół krążki pora.Przesmażyć,dodać ugotowaną marchewkę,rybę,doprawić do smaku solą,pieprzem,delikatnie wymieszać i jeszcze chwilę smażyć.Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu.Wodę smakową z rozmrożonych podgrzybków wlać do rondla,dolać wody,zagotować.Mąkę rozprowadzić wodą,wlać do wywaru i chwilę gotować.Na koniec doprawić solą,pieprzem maggi i słodką śmietaną według uznania.Gulasz podawać z ryżem polanym sosem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maryśka 23.06.2011 18:17
pycha
ZEWA 15.12.2010 17:37
grzyby i ryba - ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak