Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz po węgiersku ze smażonymi ziemniakami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 600 g
boczek wędzony 200 g
cebula 1 sztuka
czosnek 4 ząbek
ziemniaki 1 kg
bulion 100 ml
sos paprykowy 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
mąka 1 łyżka
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz po węgiersku ze smażonymi ziemniakami

Ziemniaki kroimy w kostkę i gotujemy ok 15 minut. Odcedzamy
Wieprzowinę i boczek kroimy w cienkie paski i podsmażamy. Dodajemy pokrojoną w talarki cebulę oraz drobno posiekany czosnek. Oprószamy mąką i zalewamy bulionem, dodajemy sos paprykowy, dusimy 20 minut.
Ziemniaki podsmażamy na oleju. Układamy na talerzu i polewamy sosem z mięsem. Posypujemy obficie posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulisia_elk 10.09.2012 12:07
Kuchnia węgierska jest cudna ;d
Cukiereczek13 10.09.2012 00:18
Nie próbowałam jeszcze kuchni węgierskiej, ciekawa jestem jak smakuje, bo wygląda pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak