Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz pieczarkowy z suszonymi grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
ziemniaki 1 kg
pieczarki 1,2 kg
olej 3-5 łyżek
rosół warzywny 1,2 litra
natka pietruszki 1 pęczek
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
woda 1 (gorąca)
grzyby suszone 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz pieczarkowy z suszonymi grzybami

Kroki postępowania

1
Suszone grzyby namoczyć w gorącej wodzie , odstawić na godzinę. Pieczarki obrać, pokroić na ósemki lub ćwiartki, podsmażyć na rozgrzanym oleju raazem z cebulą. Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Dodać do pieczarek. Smażyć kilka minut cały czas mieszajac.
Krok 1 - Gulasz pieczarkowy z suszonymi grzybami foto
2
Do pieczarek i ziemniaków dodać grzyby razem z wodą, w której były moczone.
Całość podlac rosołem i krótko zagotowac na średnim ogniu. Zmniejszyc ogień, gotować gulasz jeszcze 20 minut pod przykryciem.
Krok 2 - Gulasz pieczarkowy z suszonymi grzybami foto
3
Przyprawić do smaku solą i świeżo zmielonym białym pieprzem. Posypać posiekaną natką pietruszki (mi akurat zabrakło, a szkoda:))
Krok 3 - Gulasz pieczarkowy z suszonymi grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 04.03.2014 10:49
z grzybami-super
Dorota59 26.02.2014 20:09
moje smaki
Bernadeta 07.01.2014 08:59
pyszny gulasz.....mam taki sam serwis naczyń-pozdrowionka
Katarzyna59 14.09.2013 18:44
bardzo apetyczny
Aannkaa82 05.08.2013 15:33
Szybki, prosty i smaczny (pod warunkiem że ktoś lubi grzyby bo smak suszonych grzybków jest dosyc intensywny).
Agnieszka-87-25 05.08.2013 15:23
takiego gulaszu nie jadłam, ale z tymi grzybkami jest kuszący

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak