Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz na wątróbce z czerwoną fasolą

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki główne

wątróbka 1,5 kilograma
cebula biała 6 sztuk
papryka 2 sztuki
kukurydza 1 puszka
fasola czerwona 1 puszka
czosnek 6 ząbków
mąka pszenna do panierowania
olej do smażenia
woda

Przyprawy

Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku

Porada

Wątróbki nie należy solić na początku ponieważ stwardnieje.

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz na wątróbce z czerwoną fasolą

Kroki postępowania

1
Cebule obieramy i siekamy w drobniutkie piórka. Czosnek obieramy i przepuszczamy przez praskę lub siekamy w kosteczkę.
Krok 1 - Gulasz na wątróbce z czerwoną fasolą foto
2
Papryki pozbawiamy nasion i kroimy w paski lub większą kostkę.
Krok 2 - Gulasz na wątróbce z czerwoną fasolą foto
3
Kukurydzę oraz fasolę odcedzamy z zalewy, przepłukujemy wodą.
Krok 3 - Gulasz na wątróbce z czerwoną fasolą foto
4
W zależności od tego jaką wątróbką używamy, kroimy ją na mniejsze kawałki.
Krok 4 - Gulasz na wątróbce z czerwoną fasolą foto
5
Następnie cebulę wraz z czosnkiem dusimy na oleju w garnku o grubym dnie.
Krok 5 - Gulasz na wątróbce z czerwoną fasolą foto
6
Wątróbkę obtaczamy w mące i wkładamy do zeszklonej cebuli.
Krok 6 - Gulasz na wątróbce z czerwoną fasolą foto
7
Kiedy wątróbka się zarumieni zalewamy ją wodą i dusimy około 10 min.
Krok 7 - Gulasz na wątróbce z czerwoną fasolą foto
8
Następnie dodajemy papryki i dusimy do momentu, aż będą "pół na pół".
Krok 8 - Gulasz na wątróbce z czerwoną fasolą foto
9
Kolejno dodajemy kukurydzę i fasolę. Mieszamy dokładnie i dusimy do miękkości wszystkich składników.
Krok 9 - Gulasz na wątróbce z czerwoną fasolą foto
10
Na samym końcu doprawiamy do smaku wszystkimi przyprawami. Podajemy na ciepło np. z młodymi ziemniaczkami.
Smacznego :)
Krok 10 - Gulasz na wątróbce z czerwoną fasolą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 01.07.2014 19:49
bardzo smaczny
stef 01.07.2014 18:11
Fajna propozycja.
Niki22 01.07.2014 16:34
polecam :)
Anna133 01.07.2014 16:27
a ja mam dziś w planach wątróbkę moze spróbuję
votus 01.07.2014 16:20
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak