gulasz maksykański

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

ml

gniazd

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso

    1200 g
  • cebula

    2
  • papryka czerwona

    2
  • fasola czerwona

    2 puszki
  • kukurydza

    2 puszki
  • pomidory

    800 g
  • czosnek

    6-7 ząbków
  • ketchup

    4 łyżki
  • mielona kolendra

    1 łyżeczka
  • papryczka chilli

    1-2
  • oregano

    1 łyżeczka
  • sól

  • pieprz

  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę i usmażyć w pokrojoną w kostkę cebulę, dolewając niewielka ilość wody, dodać pomidory obrane ze skórki. Gdy mięso jest już miękkie dodać przeciśnięte ząbki czosnku oraz pozostałe składniki i przyprawy. Dusić do momentu aż sos stanie się gęsty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna70 11.09.2011 20:51
super
novita26 11.09.2011 07:11
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat