Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz jesienny

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
kiełbasa 20 dag
marchew 2 szt
czosnek 2 zabki
Papryka słodka mielona Prymat
sól
pieprz
oliwa
chili
kabaczek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz jesienny

Kiełbasę kroimy w mniejsze kawałki np w kostkę i podsmazamy na niezbyt mocno rozgrzanej oliwie na patelni lub w garnku z grubym dnem. Kabaczek myjemy, kroimy w kostkę i dodajemy do kiełbasy. Cukinie myjemy, kroimy w kostkę i dodajemy do kiełbasy. Marchew obieramy, myjemy, kroimy w kostke i dodajemy do garnka.Zalewamy szklanką wody,dodajemy starty zabek czosnku i przyprawy. Dusimy ok 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 16.10.2012 12:12
dziekuję
Goya 15.10.2012 11:04
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak