Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz Izy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka
cebula
Przyprawa curry orientalna Prymat
czosnek
sos sojowy
ziele angielskie
koncentrat pomidorowy
śmietana 30%

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz Izy

Dzień wcześniej kupiłam pół kilograma szynki. Pokroiłam ją w kosteczkę i marynowałam w ciemnym sosie sojowym i oliwie z listkiem laurowym i zielem angielskim.
Po dobie marynowania wyjęłam z marynaty listek i wrzuciłam mięso na gorącą patelnię. Smażyłam chwilę, mieszając, aby mięso się ścięło. Dodałam posiekaną cebulę, po chwili posiekany duży ząbek czosnku oraz łyżeczkę curry. Dusiłam pod przykryciem, co jakiś czas dolewając odrobinę wody. Kiedy mięso było gotowe, wlałam 200 ml białego półwytrawnego wina i 200 ml passaty. Wymieszałam. Na koniec zagęściłam śmietaną 30% z odrobiną mąki.
Gulaszu nie solimy ani nie pieprzymy, ponieważ intensywny smak mamy z poszczególnych składników.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pyszota 02.02.2013 11:02
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak