Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz fasolkowy z indykiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z indyka 20 dkg
fasolka szparagowa 2 garście
bób 2 garście
jogurt naturalny 200 ml
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz fasolkowy z indykiem

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić w kostkę, przyprawić i odstawić do lodówki. Fasolkę i bób ugotować na półtwardo. Odcedzić, przestudzić, fasolkę pokroić a bób obrać ze skórek.
Krok 1 - Gulasz fasolkowy z indykiem foto
2
Mięso podsmażyć z każdej strony i podlać 1/2 szklanki wody.
Krok 2 - Gulasz fasolkowy z indykiem foto
3
Do mięsa dodać fasolkę i bób, przykryć i dusić do miękkości warzyw. Doprawić do smaku. Wyłączyć gaz pod patelnią i zalać jogurtem. Wymieszać dokładnie.
U mnie podany z kaszą jęczmienną. Smacznego :)
Krok 3 - Gulasz fasolkowy z indykiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata Pin 13.01.2015 21:23
super potrawa
wwwiolka 13.01.2015 20:58
Bardzo fajne danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak