Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz drobiowy z masłem orzechowym

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
masło 3-4 łyżki orzechowe
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Imbir mielony Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
woda 0.5 szklanki
olej do smażenia
ryż do podania

Porada

Jeśli szukasz nowych doznań smakowych polecam!

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz drobiowy z masłem orzechowym

Pierś kroimy w grubą kostkę. Nacieramy solą, papryką, pieprzem i imbirem. Odstawiamy na około 2 godziny.

Następnie rozgrzewamy olej i wrzucamy na niego pierś. Obsmażamy około 5 minut.

Dokładamy pokrojoną w kostkę cebulę.

Później całość podlewamy wodą i dusimy do miękkości mięsa. Co jakiś czas mieszamy nasz gulasz.

W międzyczasie dokładamy do niego koncentrat pomidorowy oraz masło orzechowe.

W razie gdyby woda za bardzo odparowała uzupełniamy ją delikatnie.

Na koniec całość ewentualnie doprawiamy do smaku.

Tak przygotowany gulasz podajemy do ugotowanego na sypko ryżu. Całość oprószamy delikatnie np. szczypiorem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 29.01.2015 14:38
Rewelacyjne danie :)
Mniam 29.01.2015 11:28
Ciekawy smak musi mieć to mięsko.
pestka 29.01.2015 11:01
bardzo smaczna propozycja
Adam/ZUB3R 29.01.2015 10:48
wygląda bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak