Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz drobiowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 szt
papryka czerwona 1/2 szt
cebula 1 szt
tłuszcz do smażenia
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
mąka pszenna 2 łyżeczki
śmietana 12-procentowa 2-3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz drobiowy

Kroki postępowania

1
Piersi z kurczaka opłukać pod zimna, bieżąca wodą, pokroić w kostkę, wymieszać z przyprawą do kurczaka i usmażyć na tłuszcz na złoty kolor.
Krok 1 - Gulasz drobiowy foto
2
Dodać pokrojoną w drobną kostkę paprykę i cebulkę, chwilkę smażyć, podlać gorącą wodą i dusić do miękkości.
Krok 2 - Gulasz drobiowy foto
3
Sporządzić sos: mąkę rozmieszać w niewielkiej ilości zimnej wody, dodać słodką śmietanę, wlać kilka łyżek sosu spod mięsa w celu zahartowania, wlać do mięsa, przyprawić do smaku, zagotować.
Krok 3 - Gulasz drobiowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 04.10.2016 07:05
lubię taki gulasz
Agnieszka-87-25 19.09.2016 18:28
wysmienity gulasz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak