Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz drobiowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 2 sztuki
mąka kukurydziana 4 łyzki
olej do smażenia
pomidory 3 sztuki
przecier pomidorowy 2 łyżeczki
śmietana 2 lyżki
sól, pieprz do smaku
bulion drobiowy 1 litr
cebula 1 sztuka
papryka 0,5 sztuki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz drobiowy

Mięso myjemy kroimy w kostke . Panierujemy mąką i obsmażamy na złoty kolor. Nastepnie przekladamy do garnka i zalewamy litrem bulionu drobiowego . Całość dusimy. dodajemy papryke pokroiona w kostkę , przecir pomidorowy, przyprawę do gulaszu. Na patelni podsmażamy cebule pokroiona w kostke i dodajemy obrane ze skory i pozbawione gniazd nasiennych , pokrojone w kostke pomidory . Dusimy aż pomidory sie rozsmażą dodajemy papryke w proszku.Całosc dodajemy do mięsa. Na koniec zaprawiamy smietana . Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

6zer
6zer 22.09.2013 21:34
uwielbiam, mogłabym jeść cały czas
Megg 22.09.2013 17:32
smaczny taki gulasz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak