Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz drobiowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gulaszowe z indyka 600 g
filet z kurczaka 1 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyzeczka
cebula 2 szt
olej
mąka 1 łyzka
kostka rosołowa 1 szt
włoszczyzna suszona 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz drobiowy

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić w grubą kostkę i przełożyć na patelnie na rozgrzany olej.
Krok 1 - Gulasz drobiowy foto
2
Cebule obrac i pokroić na części. Gdy mięso się przyrumieni dodać do niego cebule. Całość smażyć ok 15 minut.
Krok 2 - Gulasz drobiowy foto
3
Po tym czasie dodajemy na patelnie koncentrat pomidorowy, suszoną włoszczyznę i ok łyżki przyprawy do gulaszu. Dokłądnie wymieszac całość i smażyć ok 5 minut. Kostkę rosołową rozpuszczamy w szklance gorącej wody i wlewamy na patelnie. Mieszamy i dusimy tak długo aż mięso będzie miękkie. Na koniec zagęszczamy zawiesiną zrobioną z mąki i wody.
Krok 3 - Gulasz drobiowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 24.10.2012 11:28
zdrowo i drobiowo ;)
Magula 23.10.2012 13:47
Racja, było bardzo smaczne!!
sara1 23.10.2012 07:57
smaczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak