Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz cielęcy z kaparami i kaszą gryczaną

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cielęcina 500 gram
przecier pomidorowy 500 ml
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbek
kapary 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
kasza gryczana 1 szklanka
sól 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz cielęcy z kaparami i kaszą gryczaną

Mięso umyć osuszyć i obsmażyć na suchej patelni ( fajnie się zrumieni) . Dodać cebulę i czosnek. Wlać przecier pomidorowy, dodać przyprawy i dusić od 1- 1,5 godziny. Podawać z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 02.09.2016 13:56
smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak