Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz bez mięsa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciecierzyca 40 dag
cebula 1 szt
ząbki czosnku 2-3 szt
papryka 3 szt
papryczka chili 1 łyżka
pomidorki koktajlowe 9 szt
cukinia 1 szt
przecier pomidorowy 1-2 łyżki
bulion 1/2 szkl
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz bez mięsa

Kroki postępowania

1
Ciecierzycę zalać wodą i odstawić na noc. Następnie ja odcedzić wrzucić na osolony wrzątek i ugotować do miękkości.
Krok 1 - Gulasz bez mięsa foto
2
Cebulę obrać posiekać , czosnek obrać przecisnąć przez praskę i podsmażyć na oleju.
Krok 2 - Gulasz bez mięsa foto
3
Paprykę umyć , usunąć nasiona pokroić w paseczki dodać do cebuli.
Krok 3 - Gulasz bez mięsa foto
4
Cukinię umyć pokroić w talarki i dodać do papryki i cebuli.
Krok 4 - Gulasz bez mięsa foto
5
Pomidorki pokroić i dodać do warzyw razem z 1 łyżką pokrojonej papryczki chili.
Krok 5 - Gulasz bez mięsa foto
6
Następnie wlać bulion dodać przecier pomidorowy i dusić aż warzywa zmiękną.
Krok 6 - Gulasz bez mięsa foto
7
Do miękkich warzyw dodać ciecierzycę , garnek odkryć i gotować ok 25 minut aż płyn trochę odparuje i sos zgęstnieje.
Krok 7 - Gulasz bez mięsa foto
8
Całość doprawić do smaku. Podawać z chlebem.
Krok 8 - Gulasz bez mięsa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 20.11.2015 12:44
Na pewno pyszne
MałaMi89 20.11.2015 12:43
Bez mięsa, ale z cieciorką, którą uwielbiam! Pyszny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak