Gulasz Adama

Gulasz Adama

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Karczek

    1,5 kg
  • cebula

    4 sztuki
  • koncentrat pomidorowy

    200 ml
  • czosnek

    3 ząbki
  • rozmaryn Prymat

  • majeranek Prymat

  • pietruszka zielona

  • kminek Prymat

  • liście laurowe Prymat

  • sól do smaku

  • olej do smażenia

    100 ml
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gulasz Adama foto
Mięso dokładnie płuczemy i kroimy w kostkę. Paprykę kroimy w grubną kostkę, cebulę w półksiężyce, a czosnek przeciskamy przez wyciskarkę.
Krok 2 - Gulasz Adama foto
Mięso, jarzyny oraz wszystkie przyprawy, po łyżeczce lub wg uznania i smaku wsadzamy do specjalnych woreczków do stosowania w piekarniku. Na koniec całość zalewamy olejem i koncentratem. Woreczek zapinamy klipsem i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Całość wkładamy do piekarnika nastawionego na 190 stopni na ok. 60 min.
Krok 3 - Gulasz Adama foto
Najlepiej smakuje z kasza i ćwikłą.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MAR3STA

22.10.2015 20:44
smakowity gulasz

gosia56

14.05.2015 09:18
pyszne jedzonko;)

Ela15

21.01.2015 09:38
świetne danie

adelajda

30.06.2014 21:03
lubię gulasz :)))

Kejti

31.05.2014 10:12
Obiadek w sam raz dla mnie :-)

Kasia36

25.11.2013 22:17
Apetyczny gulasz

wlicka

30.10.2013 20:52
super mniam

Róża1

11.10.2013 10:18
bardzo pyszny:-)

gibli

03.10.2013 17:51
fajnie wygląda:)

okrysia

03.09.2013 19:25
SMACZNE TO!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat