Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
cebula 2 szt
sos pomidorowy 250 ml
olej do smażenia
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Kminek mielony Prymat 0,5 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 3 szt
Pieprz ziołowy mielony Prymat 0,5 łyżeczka
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy na kawałki (duża kostka)
Krok 1 - Gulasz foto
2
Cebulę obieramy i kromy w kostkę
Krok 2 - Gulasz foto
3
Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy mięso, cebulę i przyprawy. Dusimy pod przykryciem do odparowania powstałego sosu.
Krok 3 - Gulasz foto
4
Gdy powstały sos odparuje do mięsa wlewamy sos pomidorowy.
Krok 4 - Gulasz foto
5
Następnie dolewamy wodę (około 2 szklanek). Gulasz dusimy pod przykryciem około 40 minut, aż mięso będzie miękkie.
Krok 5 - Gulasz foto
6
Gotowy gulasz podajemy z ziemniakami i z kapustą gotowaną na ciepło.
Krok 6 - Gulasz foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela427 04.03.2016 10:00
smaczny obiadek
Ewelina1991 04.03.2016 08:55
apetycznie wygląda
Maridka19 04.03.2016 08:06
Takie obiadki są bardzo pyszne.
JulkaTomeczek 03.03.2016 22:46
Smaczne danie
Janina 03.03.2016 20:57
Smaczny obiadek;)
gosia561 03.03.2016 19:48
lubię takie obiady
marcia7 03.03.2016 19:18
dobrze przyprawiony
Jolcia_90 03.03.2016 19:12
Smacznie wygląda, ostatnio podobny gotowałam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak