Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka lub łopatka wieprzowa
cebula
marchew
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz

Kroki postępowania

1
Mięso kroimy na kawałki, przyprawiamy przyprawą. odstawiamy w zimne miejsce na minimum pół godziny. Potem wrzucamy do garnka wlewamy trochę tłuszczu.Dodajemy cebulę. Przesmażamy.
Krok 1 - Gulasz foto
2
Marchew kroimy w plasterki. Wrzucamy do mięska. podlewamy wodą.Dusimy ok. 45 minut.
Krok 2 - Gulasz foto
3
Sos wytwarza się sam. Można zagęścić mąką lub smietaną (ja tego nie robiłam). Smacznego.
Krok 3 - Gulasz foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 02.11.2013 14:31
bardzo lubię kaszę z takim gulaszem i ogóreczek kiszony
kanu83 21.09.2013 10:52
apetyczna potrawa
Wojt@s
Wojt@s 04.09.2013 14:16
muszę spróbować
gosia1988 25.08.2013 15:04
pyszny gulasz
ben-ka 12.07.2013 08:33
lubię gulasz,a najbardziej z kaszą gryczaną.
IwonaKa 02.07.2013 12:41
uwielbiam gulasz,pyszny
Katarzyna59 11.06.2013 07:41
świetny przepis
Róża1 17.05.2013 23:32
lubię taki gulasz z kaszą:-)
bogusia19 09.05.2013 09:33
uwielbiam taki
fotoviderek 29.04.2013 08:01
Świetny gulasz :)
Janina 28.04.2013 22:22
Bardzo smaczny gulasz
dianix 28.04.2013 21:04
smaczności
miki47 28.04.2013 20:08
bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak