Guacamole ze świeżego avokado

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • awokado

    2 szt
  • limonka

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • papryka jalapeno

    1 szt
  • sos tabasco

    do smaku
  • pomidory bez skóry

    2 szt
  • kolendra

    1 pęczek
  • sól

  • oliwa

    3 łyżki
  • czosnek z chili

    2 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrane awokado ugnieść widelcem lub zmiksować, skropić sokiem z limonek, aby nie ściemniało.
Pomidory wyfiletować i pokroić w kostkę. Cebulę i paprykę drobno posiekać. Awokado połączyć z pomidorami, cebulą, papryką jalapeño i rozgniecionym czosnkiem. Dodać oliwę z oliwek, doprawić do smaku solą, pieprzem i świeżo posiekaną kolendrą. Podawać na chrupiących grzankach z białej bagietki lub jako dodatek do chipsów nachos.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat