Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby zasmażane na zimę w słoiczku.

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne 2 kg
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby zasmażane na zimę w słoiczku.

Dowolne grzyby-ja miałam maślaki dokładnie oczyścić i opłukać pod bieżącą wodą.Pokroić w drobne plasterki.
Na rozgrzany tłuszcz wrzucić grzyby i mieszając od czasu do czasu smażyć ok 15 min.
Pod koniec smażenia dodajemy sól i pieprz.
Jeszcze gorące przekładamy do suchych,wyparzonych słoiczków i zakręcamy.
Pasteryzujemy 10-15 min,po wyjęciu odwracamy na jakiś czas do góry dnem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 16.01.2014 09:00
bardzo dobre
m1monika 03.01.2014 12:31
bardzo lubię :-)
gosia56 08.12.2013 11:18
super pomysł
Bernadeta1 16.11.2013 00:32
pyszne takie grzybki
Seba 09.11.2013 09:51
super na długie zimowe wieczory
Ela15 02.11.2013 12:15
extra grzybki
Dorian 02.11.2013 11:19
pyszne grzybki
jeta72 30.10.2013 09:50
przydatny przepis :-)
PIOTR11 30.10.2013 09:01
apetycznie zrobione
Róża1 26.10.2013 23:11
co z nich później robisz ?
IwonaKa 16.10.2013 18:40
zawsze smażę na margarynie,a dodaję do zupy,jajecznicy
Wafelek2601 16.10.2013 15:13
Lubię grzybki
Adam/ZUB3R 13.10.2013 14:38
ciekawy przepis
caralajna 13.10.2013 07:47
super pomysł
ONY_za_kare 12.10.2013 14:46
fajny pomysł
Alex_M 11.10.2013 13:04
fajne grzybki :)
Dorota59 09.10.2013 13:35
bardzo dobre w sezonie zimowym
Dorota37 06.10.2013 16:09
na zimę będą jak znalazł
w mojej kuchni 03.10.2013 08:04
przydadzą się do zupy czy sosu lub farszu
pierniczkowo 02.10.2013 14:11
do czego je później dodajesz?
kate.500 01.10.2013 20:16
pyszne grzybki
olkaaa 01.10.2013 07:45
uwielbiam grzybki
Zdzisław 30.09.2013 22:52
pyszny zapasik na zimę
Katarzyna59 30.09.2013 19:00
wyglądają bardzo smacznie
sara1 30.09.2013 11:32
ciekawi mnie na jakim tłuszczu najlepiej smażyć grzyby?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak