Grzyby zasmażane na zimę w słoiczku.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby leśne

    2 kg
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • tłuszcz do smażenia

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dowolne grzyby-ja miałam maślaki dokładnie oczyścić i opłukać pod bieżącą wodą.Pokroić w drobne plasterki.
Na rozgrzany tłuszcz wrzucić grzyby i mieszając od czasu do czasu smażyć ok 15 min.
Pod koniec smażenia dodajemy sól i pieprz.
Jeszcze gorące przekładamy do suchych,wyparzonych słoiczków i zakręcamy.
Pasteryzujemy 10-15 min,po wyjęciu odwracamy na jakiś czas do góry dnem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (29)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 16.01.2014 09:00
bardzo dobre
m1monika 03.01.2014 12:31
bardzo lubię :-)
gosia56 08.12.2013 11:18
super pomysł
Bernadeta1 16.11.2013 00:32
pyszne takie grzybki
Seba 09.11.2013 09:51
super na długie zimowe wieczory
Ela15 02.11.2013 12:15
extra grzybki
Dorian 02.11.2013 11:19
pyszne grzybki
jeta72 30.10.2013 09:50
przydatny przepis :-)
PIOTR11 30.10.2013 09:01
apetycznie zrobione
Róża1 26.10.2013 23:11
co z nich później robisz ?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat