grzyby w śmietanie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby leśne

    1 kg
  • cebula biała

    3 szt
  • masło

    1 łyżka
  • smalec

    2 łyżka
  • natka pietruszki

    2 łyżka
  • śmietana

    150 ml
  • mąka

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić, opłukać i pokroić na dowolne kawałki. Cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło i smalec, wrzucamy cebulę i grzyby doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu około 50-60 minut. Śmietanę mieszamy z mąką i dodajemy do grzybów, gotujemy jeszcze 2-3 minuty. Przed podaniem posypujemy natką. SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorota59 25.05.2012 19:19
znakomite grzybki
romanrafal 14.05.2012 16:36
w sezonie takie robię
jozefinach 12.05.2012 12:32
Pyszności.
kamyk 09.05.2012 10:52
grzybki dla mnie nie bardzo ale na impreze rewelacja
fictor123 30.04.2012 13:48
super
treonina 26.04.2012 15:42
takie grzybki to chyba wszyscy lubią!
Łukasz15 24.03.2012 10:38
pycha
Katarzyna/kate1980 26.02.2012 21:36
uwielbiam je
Wafelek2601 14.02.2012 22:20
są pyszne!
Robert10 22.01.2012 14:54
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat